Tilhikalliontie 101, 71570 Syvänniemi, FINLAND
+358 45 8896805 jukka.sormunen@fineict.fi

Uutiskirje sekä EDUCA/BETT tuotejulkistukset

fineict actiontrack

Uusien tuotteiden ja palveluiden lanseeraamisen aika iClass Finland tuoterepertuaariin

1. OnEdu MOOC+

2. OnEduX opiskelijalle

3. OnEduX for Teachers

4. ActionTrack for Education

5. e-Oppi Oy yhteistyö

6. e-Oppimisen verkostoitumisen voima opetusteknologian liiketoiminnassa

 

OnEdu MOOC+

iClass Finland Education Network Oy on yhdessä Mobie Oy:n kanssa kehittänyt uudenlaisen OnEdu MOOC+ oppimisympäristön, jollaista ei ole vielä maailmalla kehitetty.

Voidaan puhua mobiili MOOC ratkaisusta, joka tarjoaa parasta opetuksen desing ratkaisua oppilaitoksen opetustiloista automaattisena luentotallennuksena (UbiCast mediserver) suoraan OnEdu työkaluilla rikastettua e-oppimateriaalia opiskelijan omaan päätelaitteeseen.

OnEdu MOOC+ järjestelmä on niiltäkin osin ainutlaatuinen, että oppilaitos voi kustantaa järjestelmällä OnEdu MOOC+ kustannuksia ja jopa saada enemmän tuottoa kuin MOOC järjestelmä maksaa. Jokaisesta OnEduX aktivoinnista oppilaitokselle palautetaan yksi euro järjestelmän kulujen kattamiseen ja OnEduXia käyttävien opiskelijoiden määrän noustessa riittävästi, alkaa OnEdu MOOC+ tuottamaan kuukausittain tuloa oppilaitokselle. Eli ensimmäinen tuottoisa oppimisympäristö maailmassa! Tuotoilla voidaan korvata myös materiaalin tekokustannuksia tai opiskelijoilta perinteisesti kerättäviä oppimateriaalikustannuksia. OnEdu MOOC+:sta on tehtävä oppilaitossopimus, niin OnEduX ostoista tulevat tuotto automaattisesta kauppapaikasta voidaan kohdentaa oppilaitokselle.

Opiskelijan OnEduX on eduksi opiskelijalle

OnEduX on uudella ja kevennetyllä käyttöliittymällä sekä grafiikalla varustettu Mobie Zine julkaisujärjestelmä. OnEduX on aktivoitavissa OnEdu kauppapaikassa 9.90€/kk/opiskelija hinnoittelulla. Tälle alustalle opiskelija voi ostaa OnEdu kauppapaikasta e-oppikirjoja. Opettaja voi välittää pakettina omaa opiskelumateriaalia opiskelijalle. Opiskelijat voivat toimittaa omia muistiinpanoja toisilleen pakettina. Kaikkia näitä materiaaleja opiskelija muokata ja tehdä omia merkintöjä / muistiinpanoja lähes rajattomasti. OnEduX opiskelijalle

OnEduX for teachers

OnEduX for teachers on on uudella ja kevennetyllä käyttöliittymällä sekä grafiikalla varustettu Mobie Zine julkaisujärjestelmä. OnEduX for teachers sisältää myös uuden kurssi- ja tenttityökalu sekä some-työkalun oppimateriaali rikastamiseksi ja interaktiivisuuden lisäämiseksi.  Tämä työkalu täydentää entisestään OnEdu järjestelmää ja tekee siitä lähes täydellisen oppimisympäristön, joka myös kaikkine toimintoineen toimii myös mobiilisti. Täydennystehtävät ja raahattavat elementtitehtävät toimivat hienosti kaikilla mobiililaitteilla myös!

Uuden työkalun kautta opittavat asiat voidaan pilkkoa ns. microlearning pedagogiikan mukaisesti pienempiin kokonaisuuksiin opettajan niin halutessa ja opiskelija voi käydä materiaalia, tehtäviä ja oppimisen tarkistustehtäviä läpi ajasta ja paikasta riippumatta henkilökohtaisen mobiilipäätelaitteen kautta.  Uusi OnEduX tenttityökalu on erittäin helppokäyttöinen, joten käyttöönotto ei ole vaikeaa, jos hallitsee OnEdu järjestelmän perusteet. OnEduX for Teachers

Tässä muutamia ominaisuuksia kurssi- ja tehtävätyökalusta:

  • Monivalinta (vain yksi vastaus oikein)
  • Monivalinta (useita oikeita vastauksia joille voidaan antaa omat pistemäärät)
  • Täyttötehtävät (tekstiin joko kirjoitetaan tai raahataan puuttuvat sanat)
  • Tekstikentät (kirjoita vastaus, jonka opettaja näkee ja arvostelee)
  • Tekstikentät joihin kirjoitetaan allekkain vastausvaihtoehdot (sanoja)
  • Erilaiset raahaustehtävät (esim. järjestä oikeaan järjestykseen)
  • Opettajalle ladattavat dokumentit, jotka opettaja tarkistaa (voi sisältää mitä dokumenttityyppejä vain, vaikka äänitiedostoja tai videoita)
  • Opettaja näkee koko ajan graafisesta käyttöliittymästä reaaliaikaisena kuinka opiskelijat suorittavat kurssiaan.

OPPIMISEN UUSI PELIALUSTA AVATTU!

4. ActionTrack for Education

iClass Finland Education Network Oy on tehnyt jälleenmyyntisopimuksen ja solminut kehittäjäkumppanuuden tamperelaisen Team Action Zone (TAZ Oy) kanssa ActionTrack paikkatietoon perustuvan mobiilisovelluksen edelleen kehittämisestä opetukseen ja muihin mm. työyhteisöjen tarpeisiin. iClass Finland Education Network Oy on myös avannut oman ActionTrack pelialustan, jolta kehitystyötä ja opetuspelejä on helppo rakentaa.

fineict actiontrack

ActionTrack pelialueita voi opettaja luoda erittäin helposti verkkopohjaisesti omalla työpisteellään verkkoselaimella suoraan Google mapin päälle tai jopa omien karttapohjien päälle. Tehtäviä voi luoda rajattomasti eri teemoihin oman oppiaineensa aihealueille sekä luoda niistä rajattomasti erilaisia pelikenttiä opetukseen ja muiden oppimisympäristöjen tueksi. Tehtävätyökaluja on monipuolisesti ja niiden interaktiivisuuden kautta saadaan palkitseva eteneminen oppimisen poluilla toteutettua hauskasti. Jokainen opettaja voi tuottaa vaikka oman paikallishistoriakierroksen lähiympäristöön ja nähdä reaaliaikaisena omien opiskelijoiden etenemisen oppimisradalla omasta verkkonäkymästä.  Mm. liikunnanopettajan unelmatyökalu!

Oppimisen erilaisia ”ratamahdollisuuksia” ovat mm.

 • Terveysvaikutteiset liikuntatunnit ja muut välituntiaktiviteetit
 • Oman oppimisympäristön laajentaminen paikallishistoriakierrokseksi korttelisuunnistuksen keinoin
 • Tiimioppimisen kautta selviäminen markkinointitutkimuksen toteutuksessa oman kaupungin yrityksissä
 • Historiakierrokset missä paikassa tahansa.  Esim. Rooman nähtävyysiin toteutettu informaatio / tehtävärata. Oppimiskenttiä voidaan luoda mihin maailman kolkkaan tahansa omalta työpisteeltä.
 • Erilaiset murhamysteerit suoraan tapahtumapaikalla
 • Aarteenmetsästys / Geokätkentä pelit
 • ”Amazing Race” tyyliset tapahtumat
 • Opplaitoksen markkinointi ja esittelykierrokset

ActionTrack palvelun mahdollisuuden ovat oppimisen näkökulmasta rajattomat. Parasta ActionTrackissä on sen mobiilius ja oppijoiden liikunnallinen aktivointi samalla, kun he omilla älypuhelimillaan voivat toteuttaa omaa oppimistaan eri oppiaineissa.

Oppilaitoksen uusi mobiili oppimisrata – ActionTrack for Education

Tule mukaan tuottamaan oppiaineesi pelikenttiä helposti omilla materiaaleillasi ja jaa ne oman pelipalvelimesi kautta. Kaikkien pelikenttien ”jalkauttaminen” eri paikkakunnilla oleville oppilaitoksille on helppoa.

Oppimisrastit voidaan sijoittaa joko paikkatietoon, julkaista QR-koodina rastipisteellä tai ne voivat olla vapaita oppimispisteitä oppimisen pelialueella. ActionTrack pelikenttien avulla voi helposti rikastaa oman oppimateriaalisi interaktiivisuutta ihan konkreettisesti omalla oppimisalustallasi. Tee vaikka ohjattu luontoretki paikalliselle luonnonsuojelualueelle ja yhdistä se vaikka OnEduX for teacher tehtävätyökalulla kurssisi suoritukseen.

Jos oppilaitoksen ratamestarin tehtävä ActionTrackissä kiinnostaa sinua, niin tee vapaamuotoinen anomus osoitteeseen jukka.sormunen@finict.fi. Kerro ideasi, oppiaine, paikkakunta, oma kokemus e-oppimateriaalin tuottamisesta, niin toimitan sinulle ActionTrack ehdotuksen!

 

Yhteistyö digitaalisen oppimateriaalin tuottamisesta e-Oppi Oy:n kanssa

e-Oppi Oy:n edullisten digitaalisten OnEdu oppimateriaalien kautta moni oppilaitos on voinut kattaa jopa OnEdu järjestelmän käyttökustannukset. Samalla monessa kunnassa ollaan karsittu turhat käyttökustannukset muista oppimisalustoista, jotka eivät ole pystyneet vastaamaan tulevaisuuden haasteeseen. Näin päästään jopa säästöjen puolelle käyttökuluissa ja voidaan panostaa vaikka oppilaitoksen päätelaitteiden investointeihin.

e-Opin materiaalien käyttäminen OnEdu alustoilla on ainutlaatuinen kokemus opettajalle, koska hän saa räätälöidä materiaalia omien pedagogisten näkemystensä mukaisiksi sekä täydentää sitä omalla ammattitaidolla, kertyneillä materiaaleilla sekä oppituntitallenteilla. Vastaavaa kokonaisvaltaista oppimisen ”valtatietä” ei ole muilla toimijoilla tarjolla suomessa kuin muuallakaan maailmassa.

e-Oppimisen verkostoitumisen voima opetusteknologian liiketoiminnassa

Yritykseni ydinidea on verkostomainen yrittäjyys. Minulla on ilo ja kunnia edustaa opetusalan monialaosaajia, joiden ketterä ja innovatiivinen toiminta mahdollistaa opetusalan teknologian seuraamisen ja ajanhermolla pysymisen. Voidaan jopa sanoa, että olemme yhdessä edellä monissa ratkaisuissa, joita vasta tulevaisuudessa tarvitaan. Yhdessä Mobie Oy:n, e-Oppi Oy:n, UbiCast Ltd. ja Taz Oy:n kanssa iClass Finland Education Network Oy pystyy tarjoamaan suomalaista huippu Education Desing palvelua, joka vastaa kaikkiin oppilaitoksen e-oppimisen tarpeisiin. Pyydä esittely tai räätälöity ratkaisutarjous oman kuntasi tai oppilaitoksesi tulevaisuuden e-oppimisen ratkaisuksi. Takaan, että yhdessä pystymme tuottamaan kaiken sen mitä voit unelmoida.

Seuraa iClass Finland uutisia Scoopitissa:
http://www.scoop.it/t/iclass-finland-education-network-oy

 

Jukka Sormunen, Education Media Producer
iClass Finland Education Network Oy